Felicia Bromée-Nilsson

Jag är utbildad doula och min längtan efter att få stötta blivande föräldrar började, som för så många andra, efter att jag själv blivit mamma.

I februari 2019 födde jag tvillingar och samtidigt föddes jag själv som förälder. Det var en stor emotionell upplevelse och jag ser tillbaka på mitt första möte med mina barn med värme. Det fanns också bitar som saknades, kunskap nog att göra informerade val och kontinuitet i stöd.

Förlossningsförloppet och de födande krafterna går att påverka. Vi vet att stress och otrygghet kan påverka negativt och det är en oro många bär med sig. Men, genom att arbeta med trygghet och lugn kan vi hjälpa kroppen att utsöndra oxytocin, kroppens lugn-och-ro-hormon som är nyckeln till en lugn födsel. Det kontinuerliga stödet och att känna sig trygg är alltså viktigt för en positiv förlossningsupplevelse, en upplevelse där föräldrar och barn mjukt möter varandra. Jag tror att hur vi föder och hur vi föds spelar roll. Jag tror på din förmåga. Därför är jag doula.

Jag är också utbildad postpartum doula och stöttar er i hemmet den första tiden efter födsel. Det är ett lika delar praktiskt som emotionellt stöd och utformas helt efter era behov. Stödet skapar rum och tid för anknytning, hjälper nyblivna föräldrar att läka och ser till att bebis tas om hand på ett så varsamt och mjukt sätt som möjligt.

I grunden är jag studie- och yrkesvägledare och är van att använda samtal som verktyg för att hitta lösningar.

%d bloggare gillar detta: